Er kan weinig op tegen het afsluiten van je (werk)dag met een goed glas wijn. De vraag is: voor welke wijn kies je? Er zijn meerdere factoren die bij de beantwoording van deze vraag een rol spelen. Denk aan het weer (schijnt de zon?), of je wel of geen maaltijd erbij nuttigt en als dat wel het geval is, wat dit voor maaltijd is. Bij vlees past bijvoorbeeld een goede rode wijn en bij vis een witte wijn of gekoelde rode wijn.

Om de komende maanden goed door te komen, volgen hieronder in ieder geval 3 wijntips.

1. Bodegas Vegalfaro, Rebel.lia Tinto

Dit is een rode en biologische wijn, afkomstig uit Valencia. De kleur van de wijn doet denken aan de kleur van kersen. Mooi donkerrood. Je proeft rood fruit en subtiele geroosterde tonen. Hij smaakt heerlijk in combinatie met vlees en is gedurende de zomer dus heel geschikt voor bij de barbecue, maar uiteraard ook in het najaar bij wildgerechten.

2. Rainer Wess, Kremstal, Grüner Veltliner

Deze wijn uit Oostenrijk is perfect voor een zomerse dag in combinatie met een lichte maaltijd. Denk aan een salade, asperges of een heerlijk stukje vis. De smaak van de wijn is heel fris en rijk en kenmerkt zich door de tonen van citrus, peper, abrikozen en groene appel.

Niet onbelangrijk: de fles is voorzien van een handige schroefdop.

3. Monte Tondo, “Marta”, Pinot Grigio

Een goede Pinot Grigio mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje met wijntips voor aankomende maanden. Bij een mooie (na)zomer hoort immers een Pinot Grigio. Deze Italiaanse Pinot Grigio ruikt ten eerste heerlijk. De smaak doet denken aan wilde bloemen en rijpe peren. Zomerser krijg je het niet. Deze wijn smaakt fantastisch bij carpaccio, Parmezaanse kaas en kip. Wijnliefhebbers zijn zeer te spreken over deze wijn.

Ook deze fles heeft overigens een handige schroefdop.

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in het bestellen van één of meer van bovengenoemde wijnen? Ze zijn verkrijgbaar bij diverse wijnhuizen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Bergovino.