Als de praktijk van lichaamsbeweging een algemene aanbeveling van artsen is, wordt de maatregel nog belangrijker tijdens de coronaviruspandemie. Lichamelijke activiteiten helpen het immuunsysteem te versterken, waardoor het lichaam sneller en effectiever kan reageren op binnendringende organismen, zoals Covid-19.

Het is echter belangrijk om rekening te houden met de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten om de verspreiding van de ziekte te voorkomen, inclusief het niet verlaten van het huis. Een alternatief is het gebruik van fitnessapplicaties met training en oefeningen die overal kunnen worden gedaan.

Gezonde leefgewoonten moeten te allen tijde worden gevolgd. We hebben een competent immuunsysteem nodig om infecties op het juiste moment te bestrijden, zoals corona. Er is geen aanbeveling om fysieke oefeningen te onderbreken, integendeel, gezondheid en gezonde gewoontes moeten juist op dit moment in stand worden gehouden.

Het immuunsysteem dient als bescherming. Het vertegenwoordigt de verdediging van ons lichaam tegen ziekten, virussen en bacteriën. Om deze reden is het noodzakelijk om het sterk te houden, en fysieke activiteit, een goed dieet en hydratatie zijn de hoofdverantwoordelijken voor dit proces.

Lichamelijke activiteit maakt de T-lymfocyten, cellen die verantwoordelijk zijn voor de immuniteit van het lichaam tegen infectieuze processen, efficiënter. In periodes zoals de huidige is het nog belangrijker dat de oefening buiten wordt uitgevoerd, omdat in een gesloten omgeving de verontreiniging gemakkelijker optreedt.

Het is echter noodzakelijk om voorzichtig te zijn met de intensiteit en het volume van de oefeningen tijdens dit soort periodes, aangezien het teveel aan inspanning uiteindelijk het tegenovergestelde effect kan hebben en een verzwakking van het immuunsysteem kan veroorzaken.

Basisverzorging voor sporten tijdens de pandemie:

  • Geef de voorkeur aan buitensporten;
  • Was uw handen goed met water en zeep wanneer dat mogelijk is;
  • Vermijd het aanraken van uw gezicht, vooral slijmvliezen, mond, neus en ogen – zelfs na het gebruik van alcoholische gel of na het wassen van uw handen;
  • Deel geen persoonlijke zaken zoals waterflessen, handdoeken en bestek;
  • Houd jezelf gehydrateerd, met een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging om het afweersysteem van het lichaam te versterken;
  • Bij hoesten of niezen altijd afdekken met uw arm of tissue (direct na gebruik weggooien).