Nu je waarschijnlijk wat meer thuis zit is de kans groot dat je ook een stuk minder beweegt dan op kantoor. Begrijpelijk, want op kantoor moet je soms best een stukje lopen om bijvoorbeeld iets aan een collega te vragen.

Ook lunchwandelen met collega’s of een potje tafeltennis behoort nu tot het verleden. Hoe kom je dan wel thuis aan voldoende beweging?

Voel je je soms sloom?

Dat is niet zo gek. Lang stilzitten, weinig bewegen…het zorgt ervoor dat je lichaam in rust komt en je ademhaling laag wordt. Daarom is het goed om bijvoorbeeld om het uur even te bewegen. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals:

  • Koffie beneden halen (laat het dus niet brengen)
  • 10x de trap op en af rennen
  • Sit-ups
  • 20 minuten wandelen tijdens je lunch
  • Tijdens het bellen rondwandelen in plaats van stilzitten

Benut de vrijgekomen reistijd

Zat je voorheen een half uur in de auto naar het werk? Probeer deze tijd dan op te vullen met een half uurtje wandelen voordat je gaat beginnen aan je dagelijkse werkzaamheden.

Het is natuurlijk verleidelijk om langer op bed te blijven liggen en nog een paar keer te snoozen, maar het is bewezen dat je hierdoor alleen maar vermoeider wakker wordt.

Benut deze tijd liever productief en maak een ommetje. Zo begin je de dag veel effectiever en dit zorgt er uiteindelijk voor dat je meer gedaan krijgt in net zoveel tijd.

Ideaal toch?!