1. Ik heb zo’n honger

Ken je dat? Het duurt maar en het duurt maar, voordat het vlees op de barbecue gaar is. Ondertussen snaai je het ene na het andere broodje met kruidenboter weg. Niet bepaald gezond. Zorg er dus voor dat je niet al teveel honger hebt voor je gaat barbecueën. Je kunt van tevoren een gezonde snack nemen, maar je kunt natuurlijk ook tijdens de barbecue wat gezonde kant-en-klare hapjes neerzetten – een lekkere salade, zelfgemaakte matzes of wat watermeloen!

2. Mager vlees

Barbecueën zelf is niet ongezond. Je vlees wordt namelijk op dezelfde manier gaar als op de grill. Het probleem (of de oplossing) zit hem dan ook meer in wat je op de BBQ legt. Hamburgers, hotdogs en gehaktballetjes bevatten waarschijnlijk meer vet dan je eigenlijk naar binnen wilt werken. Ga dus voor het magere stukje vlees, zoals een biefstuk, kipfilet of een varkensfricandeau. Marineer het van tevoren om het lekker op smaak te brengen. Dan hoef je ook geen vettig sausje toe te voegen. Ook vis is heerlijk op de barbecue. Pak het in in aluminiumfolie, eventueel met kruiden en groenten en je hebt binnen de kortste keren een heerlijk stukje vis.

3. Veel groenten

Natuurlijk mag groenten niet ontbreken. Dit bevat namelijk maar weinig calorieën en zo kun je toch nog je bordje volgooien (niet te vol natuurlijk). Maak groentespiesjes met ui, champignon en paprika of ga voor een heerlijk fruitspiesje. Houd je van mais? Rooster dit dan los op je barbecue, voor een heerlijke traktatie. Vet wel van te voren het rooster goed in.

4. Het drinken

Weersta de verleiding om een hele fles wijn paraat te maken of naar de cola te grijpen. Ga voor een glaasje wijn en stap vervolgens over op water. Zo voorkom jij een hoop extra calorieën op je gezonde BBQ-avond!